– KAASUJALKA-RALLI ILMAJÄÄHDYTTEISTEN VOLKKAREIDEN SARJAKISANA! –

Esa Niittymäki AutoGlym -ralli – Kuva Samu Ekman

Tällä kertaa annetaanpa sarjan puuhamiesten kertoa sarjasta ja sen taustoista ihan itse!

Suomen ilmajäähdytteisten Volkswagen autojen oma rallisarja on ainutlaatuinen. Tätä sarjaa on ajettu jo 9 kautta ja vuosi 2020 tulee olemaan kymmenes juhlakausi.  Sarjan ideana oli saada talleissa olevia VW kilpureita takaisin kisoihin ja näkyville. Näitä upeita ja nopeitakin ralliautoja on ollut Suomessa ralleissa aina -50-luvulta saakka. Vanhoja autoja on kaivettu esiin ja kunnostettu kisaloistoon ja uusia on rakennettu kilpakäyttöön ja rakennetaan lisää jatkuvasti. VW-luokkaa ajetaan Suomen AKK:n sarjakisoissa ja nyttemmin myös HAMU:n kisoissa. Kauden 2019  uutuus oli myös Ruotsissa ajettu Eskilstunan kutsukisa, missä olikin mukavasti jo 8 Volkkaria Suomesta. Kaudella 2020 Ruotsin kisa on mukana myös kisakalenterissamme!

Ilmajäähdytteisten VW-luokassa on mukana historic-säännöin ja F-luokan mukaan rakennettuja autoja. Näyttävyyden kannalta on hienoa saada mahdollisimman paljon Volkkareita samaan luokkaan ja niinpä kiinnostavuuden lisäämiseksi on tehty oma pistelaskujärjestelmä, jolloin heikompi tehoisillakin autoilla voi menestyä sarjassa. Valtaosa vanhoista VW-autoista on lähes kaikkien tuntemia ”kupla-volkkareita” ja mukana on myös muutama ns. luiskaperä type 3 ja porrasperä type 3, jotka olivat suosittuja -60 luvulla. Viivalla on nähty myös harvinainen Karmann Ghia coupe.

Sarjan autojen vauhtitaso on selkeästi noussut ja kestää hyvin vertailun muihin luokkiin. Tosin VW-porukka ajaa omaksi ilokseen ja osaa pitää hauskaa erilaisissa kisoissa vanhoilla kilpureillaan.  Yleensä huollossa Volkkarien paikat on järjestetty vierekkäin, jolloin avun/varaosien saanti ja kilpakumppanin auttaminen on vaivatonta ja näin saadaan pidettyä mahdollisimman monta autoa kunnossa kisan maalia kohti. Luokassa ajajia on mukana rallin vasta nyt aloittaneita ja pitkän linjan moottoriurheilijoita. Saa nähdä tuleeko Suomen kauden 2020 kisoihin mukaan ajamaan kuskeja Ruotsista ja Kreikasta.  Kiinnostus on kova ja järjestelyjä on jo tehty valmiiksi.  VW-rallisarjan faneja on käynyt Suomen kisoissa katsomassa aiemmin jo Kreikasta, Saksasta ja Belgiasta. Sarjan kisat on valikoitu eri paikoista kuljettajaparien toiveiden mukaan ja näin ollen sarjamme on yhä riippumaton oma harrastesarja Volkkareille.

 

Jukka Laine Peurunka -ralli – Kuva Marko Kyöstilä

Sarjan osakilpailut

  • 18.1.  Luhalahti
  • 1.2.    Leivonmäki
  • 22.2   Lammi
  • 16.5.  Mäntsälä
  • 22.8.  Valkeakoski
  • 12.9   Eskilstuna, Ruotsi
  • 17.10 Lahti

 

Kisajärjestäjä toivottaa ”Riemukuplat” tervetulleeksi Kaasujalka-ralliin Leivonmälle!

 

 

Teksti ja kuvat: Aircooled.fi-sarjan tiedotus

Lisätietoa: www.classicvwrally.com