– ÄRRÄ-SARJAN AVAUS AJETTU –

Sonkajärven UA:n pippurisella poppoolla tehty R-Cupin korkkaus ajettiin hulppealla automäärällä. Aloittelijoiden luokan ja kisan viimeinen kuljettaja Matti Löytynoja liimasi ryppyjä vältellen oviin numerot 221. Tällä kertaa umpisurkeat kelit eivät reittiä riivannut ja ainoat sorat olivat vain pahimmissa paikoissa hiekoitushiekkana. Traktoreita käytettiin jo perjantaina kun latujen luvalliset ennakkotutustujat tarvitsivat vetoapua.

Neljän EK:n kisassa nuottiluokan yleiskilpailun nappasi Kai Hyttinen Evo VI Mitsulla. Toiseksi kurvaili Muuramen vetomies Mika Rampanen niukalla 0.9 sekunnin erolla ennen kolmanneksi ajanutta Tapani Hulkkosta. Pimeätä pelkäämättömien yleiskilpailun vei Juho Nykänen Corsalla ennen viime vuonna sarjassa luokkavoittoja napsinutta, Mitsua käskenyttä Joni Tolosta. Kolmanneksi Bemulla kurvaili Kari-Pekka Saari Kuorevedeltä.

Sarja on siis korkattu komeasti ja sarjapisteet jaettu kaikissa luokissa, pienistä lähtönumero reklamaatioista huolimatta. Ilmeisesti isoilla numeroilla oli jo vähän spooria kunnon talvirallin luonteen mukaisesti. Yhdeltä kuljettajalta kuultuna isolla numerolla ei ainakaan uusi leveä piikki toiminut ollenkaan. Luokkakierron myötä toivotaan että hyviä numeroita tulee tasapuolisesti kaikille. Jatkoa R-Cupille seuraa helmikuussa Torniossa, viikkoa ennen karkauspäivänä Leivonmäellä ajettavaa Kaasujalka-rallia. Muistutamme että Leivonmäen ilmoittautuminen päättyy jo keskiviikkona ennen Tornion kisaa. Kelien puolesta nyt näyttää jo huomattavasti paremmalta , samalla kun eri kilpailujen tiedotteet kertovat että ”ajetaan”! Toivotaan että helmikuu on jo enemmän lajimme puolella.

PS. Niin ja kuvasta vielä… kisan nimikkokilpurin ja sen miehistön matka katkesi jo ykkösellä kun moottorin korvakkeen pultit päättivät katketa.