Leivonmäellä ei penkkoja pöllytelty helmikuun alussa, eikä kyllä kisan siirrolla edes helmikuun lopussa. Tämän talven poikkeuksellinen viiden päivän pakkasjakson ansiosta kisat kuitenkin ajettiin. Mitäs sitten tapahtuikaan 12 päivää myöhemmin – isommat yleisötilaisuudet Suomessa kielletään! Tässä kohtaa tarina alkaa kuulostamaan enemmän post-apokalypsi elokuvalta.

Kelin takia kisoja peruuntui tältä talvelta ennätysmäärä etelä- ja keskisuomessa. Pohjoisen kisat sai ihan uudenlaisen mielenkiinnon. Suomussalmi-ralli oli pohjoisen kisojen viimeinen ja eipä ollut ongelmia lumen puutteesta – päinvastoin. Pätkiä ei pystytty aina edes auraamaan normaalilla aurauskalustolla kun lunta oli niin paljon ja apuun tilattiin penkkaleikkurikalustoa. Lumiongelmaa taas, mutta aika erilaista. Kisaviikon torstai-iltana olikin jo ihan eri tason haasteet mitkä kaikki tietää ja mikä oli lopputulos. Paikkakunnalla käyneet kilpailijat alkaa olla jo takaisin kotona saunat lämpöisenä. Järjestäjän puolella varmasti takki niin tyhjä kuin vaan voi olla ja kohtuu iso ”palkinto” odottaa laskujen muodossa.

Kilpailijoiden suunnalta on noussut idea taloudellisen tappioiden pienentämiseksi. Kilpailijat ovat ehdottaneet että osallistumismaksuista jäisi osa järjestäjälle. Tässä kohtaa ”Castrol” purkin hinnalla pystyy tekemään ihmeitä ja varmistetaan että järjestävien tahojen määrä ei laske! Tsemppiä Team Kainuulle!

 

Kilpailun järjestäjän tiedote osallistujille!